Press "Enter" to skip to content

Zaprašivanje u općinama Odžak, Domaljevac-Šamac i Orašje

1,406

TRA3146U petak, 06.06.2014. godine na području općina Odžak, Domaljevac-Šamac i Orašje biće izvršeno zaprašivanje iz zraka protiv odraslih formi komaraca koji su prenosioci mnogih zaraznih oboljenja, a čiji se broj povećao nakon velikih poplava koje su zadesile ova područja. Zaprašivanje će se obaviti u 4 poleta i to dva ujutro i dva predveče, ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

Dva poljoprivredna aviona tvrtke Airtractor iz Hrvatske polijetaće iz Vinkovaca, a zaprašivanje će biti izvršeno preparatom Neropitroid premium.

Tijekom zaprašivanja se sve osobe,  naročito osobe sa kroničnim respiratornim bolestima i dišnim tegobama, kao i hrana,  pčele i sve ostale domaće životinje trebaju skloniti od direktnog utjecaja sredstva koje će se raspršiti avionima. U tu svrhu preporučujemo da prije zaprašivanja sklonite sve životinje i hranu koja je pohranjena na otvorenom, a tijekom vremena zaprašivanja zatvorite prozore i boravite u zatvorenom prostoru. Svu hranu, voće i povrće koje neće biti moguće zaštititi prilikom zaprašivanja potrebno je prije uporabe dobro oprati, kako bi se izbjegli mogući neželjeni utjecaji sredstava za adulticidni tretman komaraca.

Mole se građani da se pridržavaju ovih uputa.