Press "Enter" to skip to content

Potpisan ugovor o saradnji izmedju Asocijacije XY i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH

0

MentalnoU ponedeljak, 25.04. 2016. godine, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH potpisan je ugovor o međusobnoj saradnji između Asocijacije XY i ZZJZ FBiH. Asocijacija XY u okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji finansira Vlada Švicarske Konfederacije, provodi aktivnosti dodjele grantova centrima za mentalno zdravlje za provedbu preventivno-promotivnih programa u lokalnim zajednicama.

U okviru Projekta mentalnog zdravlja u BiH, Asocijacija XY je dodijelila grant Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH za realizaciju projekta “Provođenje preventivnih i promotivnih programa u mentalnom zdravlju“. U pitanju su dva preventivna programa koja će se implementirati u narednih 18 mjeseci u Federaciji BiH:

•           Prevencija suicida kod adolescenata

•           Prevencija kockarske ovisnosti kod adolescenata

Ugovor je potpisan u prisustvu direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH prim. dr. Davora Pehara, direktorice Asocijacije XY prim. mr. ph. Emine Osmanagić, direktorice Projekta mentalnog zdravlja, mr. sc. Đenite Hrelje Hasečić te koordinatorice implementacije preventivnih programa za Federaciju BiH  mr. psih. Iskre Vučine.

Mentalno-1Mentalno-2