Press "Enter" to skip to content

Posjeta mikrobiologa iz Republike Hrvatske

0


20151113_164530_resized
U petak, 13.11.2015. godine, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ugostio je grupu od 37 mikrobiologa iz Republike Hrvatske. U grupi su bili mikrobiolozi iz svih krajeva Hrvatske (Zagreb, Karlovac, Vrbovec, Gospić, Vinkovci, Split, Požega, Osijek, Varaždin, Dubrovnk, Šibenik, Rijeka i Zadar), kao predstavnici Županijskih Zavoda za javno zdravlje (Gospić, Požega, Osijek, Varaždin, Dubrovnik i Rijeka), nekoliko laboratorija (Labosano i Vodovod Šibenik), industrije prehrambenih proizvoda, vode za piće i proizvodnje mikrobioloških podloga (Komed, PIK Vrbovec, Belje, Zvijezda, Živa voda i Vivera), te dva predstavnika Euroinspekta.

Goste su, ispred Zavoda, dočekali i pozdravili prim. dr Željko Ler, mr. sci Adna Bešić, Daniel Maestro, dipl. ing. i Maja Kojović, stručni suradnik za odnose sa javnošću. Tokom kratkog uvodnog sastanka, gostima je predočeno ustrojstvo i financiranje Zavoda, sa posebnim akcentom na organizaciju Službe zdravstvene ekologije i laboratorijsku djelatnost.

Nakon pozdravnih riječi organiziran je obilazak laboratorijskih odjela za kemijsku i mikrobiološku kontrolu vode, namirnica i predmeta opće uporabe, te humane mikrobiologije. Razgovaralo se o akreditiranim metodama i budućim planovima.

Posjeta Zavodu je završena oko 18 sati, nakon čega su gosti iz Hrvatske imali organizirani obilazak grada i večeru u restoranu Avazovog tornja.

[gallery_master theme=”thumbnails” source_type=”individual” id=”6″ gallery_type=”only_images” show_title=”show” show_desc=”show” lightbox=”enabled” order_by=”random”] [/gallery_master]

Print Friendly, PDF & Email
Pratite nas na socijalnim mrežama