Press "Enter" to skip to content

Obavijest

0

PusenjeU petak, 01. lipnja 2016. godine, u 09.30 sati, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u Mostaru (Vukovarska 46) posjetiće predstavnici Progresivnog razvoja organizacija i individua (PROI), gđa Yolonda Richardson, izvršna dopredsjednica Campaign For Tobacco-Free Kids (CTFK) i g. Joshua Abrams, direktor Euroazijskog programa u CTFK-u, gdje će se sastati sa prim. dr Davorom Peharom, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.
Istog dana, sa početkom u 11h, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž u Mostaru (Maršala Tita 53), biće održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva HNŽ/K, Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž, Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke te sanitarnim inspektorima.
Cilj njihove posjete je susret sa svim ključnim donosiocima odluka na polju kontrole duhana i prezentacija mogućnosti za zajednički rad u ovoj oblasti, imajući u vidu njihovo višedecenijsko iskustvo i rad u preko dvadeset zemalja širom svijeta.
Udruženje PROI implementira Inicijativu za kontrolu duhana koja je usmjerena na zagovaranje usklađivanja legislative FBiH sa Okvirnom konvencijom o kontroli duhana Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i fokusira se na zaštitu stanovništva Bosne i Hercegovine od štetnog utjecaja upotrebe duhanskih proizvoda. Ovu Inicijativu PROI implementira uz podršku različitih lokalnih i međunarodnih partnera, uključujući i Campaign For Tobacco-Free Kids (CTFK).