Press "Enter" to skip to content

DANI ZDRAVSTVA U FBIH 2010

549

Od 08.06. do 10.06. 2010. godine

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva FBiH a u organizaciji Sarajevskog sajma u Centru «Skenderija» od 08. do 10.juna/ lipanj održana je manifestacija «Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine 2010» na kojoj je učešće uzelo preko 40 izlagača iz oblasti zdravstva – zavodi za javno zdravstvo, domovi zdravlja, klinički centri, bolnice, zavodi zdravstvenog osiguranja te  niz  organizacija iz oblasti medicinske tehnologije. Svečanom otvorenju trodnevne manifestacije «Dani zdravstva FBiH prisustvovali su mnogi gosti i posjetioci kojima su se obratili generalni direktor Centra “Skenderija” Suad Džindo i federalni ministar zdravstva prim.dr.sci Safet Omerović. Manifestaciju je uz prigodan govor, zvanično otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić.

Osim izložbenog sajamskog dijela manifestacija je bila i prilika  da se razmijene iskustva  zdravstvenih stručnjaka iz oblasti unapređenja i razvoja zdravstvene zaštite, održe stručni skupovi, predavanja i prezentacije.

Zavod za javno zdravstvo FBiH je uzeo aktivno učešće na manifestaciji na kojoj je prezentirao svoj rad  iz  oblasti unapređenja zdravstvene zaštite stanovništva, svoje zdravstveno-promotivne kampanje i edukativnu ulogu u oblasti prevencije i promocije zdravog načina života. Direktor Zavoda, prim dr Zlatko Vučina je u izlaganju na manifestaciji  ukazao na  opće probleme i  javno-zdravstvene izazove  kao i na strateške zadatke i ciljeve javnog zdravstva u Federaciji Bosne i Hercegovine.