Press "Enter" to skip to content

Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja

1,566

Ovim povodom će u Sarajevu će biti organizovan promo-štand i okrugli stol. Slične aktivnosti će biti organizovane i u drugim kantonima.

Promo-štand bit će postavljen ispred Katedrale 13.09.2010. godine (ponedjeljak), 13.00h-18.00h.

Središnji događaj bit će na trgu ispred sarajevske Katedrale gdje će biti organiziran promotivni štand na kojem će građanima biti dijeljeni informativno-edukativni materijali. Zainteresirani će od eksperata za oralno zdravlje moći dobiti  informacije o značaju oralnog zdravlja, metodama za njegovo očuvanje, te ulozi gradjana u njegovu unapređenju. Posjetiteljima štanda bit će podijeljene četkice i paste za zube, kao i druga sredstva za održavanje oralne higijene.

Okrugli stol bit će biti organiziran na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu 15.09. 2010. godine (srijeda), sa početkom u 10h .

Učesnici okruglog stola će biti doktori stomatologije, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, pedijatri, liječnici obiteljske medicine, predstavnici Komore liječnika-doktora stomatologije, te predstavnici nevladinih organizacija i studenata. Cilj skupa je uspostavljanje suradnje i bolje koordinacije u provodjenju programa promocije oralnog zdravlja. Zaključci okruglog stola i usvojene smjernice predstavljat će polaznu osnovu za planiranje budućih aktivnosti u cilju unaprijedjenja oralnog, a samim tim i općeg zdravlja stanovništva.